Indul a Mol nemzetközi olaj- és gázipari versenye, a Freshhh

Indul a Mol nemzetközi olaj- és gázipari versenye, a Freshhh

Indul a Mol csoport egyetemistáknak és főiskolásoknak szóló, 20 000 euró összdíjazású Freshhh 2014 versenye, amelyre háromfős csapatok jelentkezését várják. Ezt közölte a Mol Nyrt. szerdán az MTI-vel.

A csoport 2007 óta rendezi meg a Freshhh-t, amely az olaj- és gázipar egyik legnagyobb nemzetközi versenye. Az online verseny célja a fiatal tehetségek vonzása és fejlesztése. Az utóbbi hét évben 70 ország 250 egyetemének 10 000 diákja összesen 3500 csapatot alkotva versenyzett a programban, sokan közülük jelenleg a Mol-csoport sikeres munkavállalói a világ különböző pontjain.

A program szerdán indul, a regisztrációkat április 7-ig várják a www.freshhh.net weboldalon.

A Freshhh háromfordulós: a résztvevők egy virtuális térben versenyezve a Mol által kidolgozott iparági és stratégiai feladatokat oldanak meg. Az első forduló 40 legjobb csapata kerül be a stratégiai szimulációs körbe, ahol a benzinkút-üzemeltetés kihívásaival néznek szembe. A továbbjutás érdekében alapos piaci elemzésre alapozott döntéseket kell majd hozniuk. A harmadik forduló a budapesti döntő, ahol a legjobb 5 csapat versenyez a fődíjért.

A nyertes csapat 9000, a második helyezett 7000, míg a harmadik helyezett 4000 euróval lesz gazdagabb, illetve lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a Mol csoport frissdiplomás programjában. Az idei Freshhh elsősorban a finomítás, a logisztika és a stratégia területeire koncentrál – olvasható a közleményben.