Sztárfellépők, megújulás a harmadik szezonban

Sztárfellépők, megújulás a harmadik szezonban

Harmadik szezonjára arculatában és tartalmában is megújul a Budapest Park. A legnagyobb befogadóképességű fővárosi szórakozóhelyen idén is sztárelőadók lépnek fel április végétől öt hónapon át.

A nyitónapon, április 25-én a Kiscsillag, másnap az újra aktivizálódó 30Y ad koncertet. A szezon során a már bejelentett külföldi sztárok, köztük a Gogol Bordello, a Limp Bizkit, Rob Zombie, a Megadeth, a Sick of It All és a Dream Theater mellett az Everlast és Joss Stone is fellép – mondta a keddi sajtótájékoztatón Gerendai Károly, aki korábban a Sziget szervezőjeként segített be, de most már egyik tulajdonosa is a Parknak.

Kitért arra, hogy idén a 8000 fős közönséget befogadó nagyszínpad mellett egy kisebb színpadon méltó helyet kapnak a kevésbé nagyszabású, ám színvonalas produkciók és több minifesztivált is rendeznek. Az első négy hét fellépői között lesz a hazai zenei élet élvonalából Copy Con, a Bikini, az Alvin és a Mókusok, a Bëlga, az Ocho Macho, a Ghymes és a Punnany Massif.

Május elsején az etno és punk-rock stílus nagyszerű képviselője, a szerb Emir Kusturica és a No Smoking Orchestra lép fel a nagyszínpadon, 14-én az Everlast, egy hónapra rá, június 14-én a Gogol Bordello érkezik Kelet-Manhattanből, június 17-én a massachusetts-i kelta punk csapat, a Dropkick Murphys, július 1-jén a kanadai progresszív metál zenekar, a Protest The Hero, 22-én a hardcore amerikai nagymestere, a Sick of It All, 26-án a minőségi progmetál Magyarországon gyakran fellépő kirakatcsapata, a Dream Theater, egy nappal később pedig Joss Stone ad koncertet.

Május 9-10-én rendezik meg a Final Festival Nemzetközi Diákfesztivált, ezen fellép a brit Pendulum. Június 16-án lesz a kemény zenékre koncentráló Aerodrome Fesztivál, ezen ad koncertet az eddig 31 millió lemezt eladó amerikai Limp Bizkit, Rob Zombie, valamint a trash metálban utazó, szintén amerikai Megadeth.

Mint elhangzott, “Európa legnagyobb, egész nyáron nyitva tartó szabadtéri szórakozóhelye” új arculatot kap, amelyben egy meseszerű, szürreális világ elemei keverednek, mindig az adott fellépők zenei stílusához igazodva. Az új szlogen: “Hagyd kint a valóságot!”. Jakab Zsolt, a Park kreatív vezetője hangsúlyozta: a változtatások fő motivációja az volt, hogy figyelembe vették: a hely funkciójában szórakozóhely, jellegében fesztivál.

Tartalmában is megújul a Rákóczi híd pesti hídfőjénél található Budapest Park.

“Arra törekszünk, hogy a Park ne csak éjszakai szórakozóhely legyen, hanem ennél összetettebb, tartalmasabb és sokszínűbb hely” – fogalmazott Rimóczi Imre, a hely építésze, tervezője. Mint kifejtette, nagyszabású, monumentális színpadképet terveznek, amely újszerű kialakításával, fényeivel meghatározó eleme lesz az egész szezonnak. Újdonság lesz az ingyenes SportKert, ahol a futball-világbajnokság és a vízilabda Európa-bajnokság meccseit óriási LED-kivetítőn lehet megtekinteni.

Átalakul és nevet vált a PopArt elektronikus zenei helyszín, ahol a legismertebb magyarországi dj-k fogják pörgetni a lemezeket, akár 1500 fős közönség előtt. A zöldfelületek szintén megújulnak, kertészeti installációkkal egészülnek ki, bővül továbbá a hely összművészeti funkciója, a Bunker Kortárs Galéria mellett a Park területén szétszórva, kültéren is nagyméretű műtárgyak és kinetikus szobrok, bálványok, kapuk, interaktív installációk lesznek láthatók, emellett performanszok, utcaszínház is lesz, és bővül a gasztrokínálat.