Európa-választás az ELTE-n

Európa-választás az ELTE-n

A tudatos választásra nevelés és az Európai Unió mélyebb megértése a célja az ELTE és a Europe Direct Budapest Milyen Európát szeretnénk? elnevezésű rendezvényének, amelyet április 9-én tartanak a fővárosban.

Az ELTE tájékoztatása szerint a program minden érdeklődő számára nyitott, különösen a fiatal felnőtteket és a középiskolásokat várják.

A rendezvény szervezőinek célja, hogy a magyar állampolgárok jobban megértsék, miről döntenek a május végén esedékes európai parlamenti választásokon, amelynek eredménye meghatározó lesz a következő öt év szempontjából – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az eseményen a terület szakértői, valamint az EU-s ügyekben jártas fiatalok egyaránt kifejtik véleményüket a témában releváns kérdések boncolgatásán keresztül, és a közönség is hozzászólhat az elhangzottakhoz.

A program első része provokatív szakmai vita lesz, a második részben kerekasztal-beszélgetésen elemzik, hogy milyen Európát szeretnének a fiatalok. A fiatalok aktivizálása és az uniós ügyek közelebb hozása érdekében az esemény idejére különböző tájékoztató szervezetek standjait is felállítják – ismerteti a közlemény.