"Elsődleges cél az utak és a fürdők fejlesztése"

"Elsődleges cél az utak és a fürdők fejlesztése"

Móring József AttilaMóring József Attila

A kistelepüléseket összekötő utak és a fürdők fejlesztését tartja a következő parlamenti ciklus fontos helyi feladatának Móring József Attila (Fidesz-KDNP), aki a Somogy megyei marcali központú 3-as választókerületben jelentős előnnyel vezet a vasárnapi országgyűlési választáson.

A politikus, aki a szavazatok több mint 97 százalékos feldolgozottságánál 47,7 százalékot ért el, úgy fogalmazott, nagyjából erre az eredményre számított, abban benne van rengeteg, az aláírásgyűjtésben, kampányban részt vevő ember munkája is. Megjegyezte, nagyon remélte, hogy az a fajta baloldali kampány, amelyet a választókörzeteiben tapasztalt, nem vezet eredményre, s ez most bebizonyosodott. Az előző kormányzati ciklusban is országgyűlési képviselőként tevékenykedő politikus beszélt arról is, hogy új kihívást jelent számra a választókerületének bővülése Marcalival, a kisvároshoz személyes emlékek kötik, hiszen oda járt középiskolába. Utalt arra, Marcali ügyeivel már korábban elkezdett foglalkozni, így a helyi kórházzal, a félbemaradt gyógyszálló problémájával és a települést is érintő dél-balatoni szennyvízprojekttel.

Kifejtette, az előző parlamenti ciklusban az uniós pénzeket csak főutak megépítésére lehetett fordítani, így nagyon reméli, hogy most jutni fog kisebb útfejlesztésekre is, amivel Somogy elmaradott részein településeket lehet összekötni és jobban megközelíthetővé tenni, zsáktelepüléseket is megnyitva a világra. Választókerületében kiemelt feladatásnak tekinti a fürdők (Csisztafürdő, Nagybajom, Marcali) adottságainak jobb kiaknázásáért való küzdelmet, ami az egyik lehetséges módja a munkahelyteremtésnek. “Ez az a legfőbb cél, amit az útfejlesztések is szolgálnak, hiszen jelenleg még sok somogyi kistelepülésen a közmunka az egyetlen munkalehetőség, ami egy jó kezdeményezés volt, de amiből tovább kell lépni” – hangsúlyozta Móring József Attila.