Simicskó István (archív)

Cél az oktatás, az egészségügy, sport és a tömegközlekedés további fejlesztése

Cél az oktatás, az egészségügy, sport és a tömegközlekedés további fejlesztése

Simicskó IstvánSimicskó István

Az oktatás, az egészségügy és a sport területén megvalósuló beruházások mellett a tömegközlekedés fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta az MTI-nek pénteken a kereszténydemokrata Simicskó István, aki a kormánypártok jelöltjeként nyert képviselői mandátumot a fővárosban, Újbudán.

Mint rámutatott, Újbuda, ahol 145 ezer ember él, az elmúlt évek közös munkájának eredményeként stabil és kiegyensúlyozott lábakon áll, hatékony és jól működő városrész.   Kiemelte, egyértelműen kiálltak és kiállnak a fiatalok, az aktív korúak és a szépkorúak mellett. Simicskó István úgy fogalmazott: a tettek önmagukért beszélnek, mintegy 90 ezer négyzetméteren korszerűsítettek parkokat, több mint 23 ezer négyzetméter útpályát, több mint 8 ezer négyzetméter járdát, 3 és félezer négyzetméter parkoló felületet újítottak meg – sorolta, és kitért arra, több tér, közlekedési csomópont rekonstrukciója, találkozási pontok kialakítása történt meg, 12 játszótér újult meg. Az önkormányzati és az állami támogatások segítségével mintegy 21 ezer lakás lett korszerűbb. Hangsúlyozta, hogy a társasházak felújítását az önkormányzat 272 millió forinttal támogatta, ugyanakkor állami forrásokból további 280 millió forint forrás lesz energiatakarékossági- és fűtéskorszerűsítési programok megvalósítására.

A napokban rakták le a gazdagréti tanuszoda alapkövét, az átadás már az új ciklusra marad. Akárcsak a Tüske csarnok és a sportkomplexumhoz tartozó 50 méteres versenyuszoda, illetve a 25 méteres tanuszoda is, és egyéb sportberuházások, közlekedési fejlesztések. A kereszténydemokrata politikus azt közölte, az önkormányzat és személy szerint ő is minden támogatást megadtak és a jövőben is megadnak annak érdekében, hogy minél több beruházás megvalósulhasson, és hogy javuljanak az emberek életkörülményei. Az oktatás, az egészségügy és a sport egyaránt a fejlesztések fókuszában marad. Ugyanakkor rendkívül fontos, hogy folytatódjon a tömegközlekedés fejlesztése. A 4-es metró elkészült, a városrészt gyorsabban lehet megközelíteni, ami többek között hozzájárul ahhoz is, hogy még több munkahely, vállalkozás jöhessen létre. Kitért a Nyéki Uszoda felújítására és bővítésére, a Tüskecsarnok megépítésére, a Bikás Park korszerűsítésére is. Jelezte, három iskolában és két óvodában építettek műfüves focipályát, ezt a munkát is folytatni szeretnénk, hogy a mindennapos testnevelés bevezetésével javuljanak a gyermekek sportolási lehetőségei.

Kapcsolódó cikkek