"Fejezzék be Molnár Zsolt támadását!"

"Fejezzék be Molnár Zsolt támadását!"

Szanyi TiborAz MSZP európai parlamenti (EP-) listavezetője arra szólítja fel az érintett politikai erőket, hogy haladéktalanul fejezzék be a szocialista Molnár Zsoltnak, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsági elnökének támadását. Ezt Szanyi Tibor csütörtökön tudatta közleményben az MTI-vel.

Az ellenzéki politikus véleménye szerint annál több kihívás éri Európa biztonsági kereteit, mintsem bármely tagország megengedhetné magának saját belső nemzetbiztonsága gyengítését. A Molnár Zsolt elleni “koholt vádaskodás” pedig súlyosan veszélyezteti az ország nemzetbiztonsági érdekeit – értékelte. Szanyi Tibor elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar államfő szerbiai magyar vendégét, Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét a magyar rendőrség szeme láttára kamerák kereszttűzében fizikai atrocitás érje a magyar parlament épülete előtt, ami után a Jobbik egykori képviselője, Gaudi-Nagy Tamás még lámpavassal is fenyegessen.

Szanyi Tibor szerint Orbán Viktor nemcsak a magyarokat képtelen megvédeni más magyarokkal szemben, hanem olajat is öntött a tűzre azzal, hogy az általa vezetett kormánypárttal megszavaztatta Sneider Tamás, “egy rasszista erőszakért jogerősen elítélt jobbikos figura parlamenti alelnökké választását”. 
Szanyi Tibor szerint a “Fidesz és csatlósai” ezt a szégyent akarják eltakarni a vádaskodással. Ezért a szocialista politikus felszólította az összes érintett magyar politikai erőt, hogy haladéktalanul fejezzék be Molnár Zsolt támadását.