Országos történelmi vetélkedőt hirdet a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó

Országos történelmi vetélkedőt hirdet a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó

A Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó ismét meghirdeti népszerű országos történelmi műveltségi vetélkedőjét középiskolások számára a fővárosi Németh László Gimnáziummal együttműködésben. A nevezéseket szeptember 12-ig várják.

A kiadó MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a vetélkedő lehetőséget nyújt arra, hogy a diákok ne csak a tanórákon megszerzett történelemtudásukat kamatoztathassák, hanem kiélhessék fantáziájukat. A három fordulóban a kvíz-típusú feladatokon kívül a kreativitást, prezentációs készséget és színészi játékot igénylő összetett feladványokat is meg kell oldaniuk. Fontos kompetenciákat is fejleszt a vetélkedő: a gyerekek megismerhetik a csapatmunkát, gyakorolhatják a történelmi források önálló feldolgozását és az önálló véleményalkotást.

A háromfordulós csapatverseny első fordulója a korábbi évekkel ellentétben az új tanévben lesz, a nevezés szeptember 12-én zárul. A vetélkedőre háromfős csapatok jelentkezését várják a következő tanévben a 10. évfolyamba lépő tanulók köréből.

Az első fordulóra a felkészülés alapját most is a kilencedikes tankönyv jelenti, a további fordulóknál ehhez a tizedikes tankönyv egy része csatlakozik. Az első forduló után az 50 legjobb eredményt elérő csapat mérheti össze tudását a regionális fordulóban, míg a döntőben 10 csapat versenghet az értékes nyereményekért – írták.