Visszatér a gyökereihez a mozgalom

Visszatér a gyökereihez a mozgalom

(archív)Visszatér a gyökereihez a Magyar Szolidaritás Mozgalom, ahhoz a politizáláshoz, amellyel megalakulásakor a hétköznapi embereket, az elesetteket, a vidéken élőket tudta megszólítani. Erről tájékoztatta a szervezet szombaton az MTI-t.

Ugyanakkor közleményükben azt írták, hogy az Együtt – a Korszakváltók Pártja egyik alapító szervezeteként a mozgalom továbbra is közösen készül a párttal az őszi önkormányzati választásokra és támogatja az Együtt jelöltjeit. A tájékoztatás szerint fontos a Szolidaritás számára, hogy az elkövetkező időszakban – készülve a 2018-as országgyűlési választásokra – visszataláljon a gyökereihez. Ugyanis számukra a politika lényege, hogy érteni kell az emberek problémáit, és ezek megoldására világos üzeneteket kell megfogalmazni. Ez az eddigiekhez képest egy markánsabb, radikálisabb, sokkal erőteljesebb – akár utcai – politizálást is igényel – tartalmazza a közlemény.

Hangsúlyozták, hogy alapvető partnerüknek tekintik az Együtt – a Korszakváltók Pártját, de véleményük szerint a néppárti jelleg kialakítását az állampolgárok megszólításával, egy országos hálózatra építve kell elkezdeni. 
A közlemény szerint a Szolidaritás továbbra is támogatja Kónya Pétert, aki az Együtt tisztújításán nem vállal semmilyen tisztséget, mert parlamenti munkája mellett elsősorban a mozgalom építésén akar dolgozni, “hiszen a politikának nem csak a politika világáról, hanem az emberekről, az emberekért is kell szólnia”.

Juhász Péter, az Együtt társelnöke a párt szombati budapesti taggyűlésének szünetében arról beszélt újságíróknak, hogy önálló karakter kialakítására törekszenek, és az egységes arculat kialakítása érdekében megszüntetik az eddigi platformokat. Az Együtt eddig három platformból – Milla, Haza és Haladás, Szolidaritás – állt.