Bilincsben a feleséggyilkossággal gyanúsított férfi

Bilincsben a feleséggyilkossággal gyanúsított férfi

Rendőrök vezetik el a Győri Járásbíróság épületéből 2014. július 4-én azt az emberölés gyanújával Darnózselin őrizetbe vett férfit, akinek volt feleségét eltűnés miatt keresték, fotó: Krizsán Csaba/MTIElőzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság pénteken azt a darnózseli férfit, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy megölte volt feleségét.

Máté Kinga, a megyei törvényszék szóvivő bírája  elmondta, a döntés indoka, hogy az ügyben tovább folyik a nyomozás, és megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított elsősorban a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítékok eltűntetésével  meghiúsítaná, vagy veszélyeztetné a nyomozás sikerét, de fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye. A határozat ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a darnózseli férfit emberölés megalapozott gyanújával előző nap vették őrizetbe. Takács József felidézte, a rendőrséget az eltűnt 40 éves győri nő testvére értesítette május végén, mert az asszony, miután mosonmagyaróvári munkahelyéről eltávozott, nem adott életjelet magáról. Közigazgatási eljárás keretében keresték a nőt, majd – miután bűncselekményre utaló adatok merültek fel – az ügy átkerült a megyei rendőr-főkapitánysághoz. Június 5-én a település határában mintegy nyolc négyzetkilométeres területet vizsgáltak át, majd ezt 25-én százhúsz rendőrrel megismételték. Az eltűnt nő volt férjét ezután vették őrizetbe. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva továbbra sem közöl több részletet az ügyről.