Három helyettessel dolgozna tovább Tarlós István

A főpolgármester a jelenlegi öt helyett három helyettessel dolgozna újraválasztása esetén.

Tarlós István erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt hétfő este. Közülük Bagdy Gábort, az egyik mostani helyettesét meg is nevezte, aki számításai szerint a kompenzációs listáról jutna be, és pénzügyi, gazdasági, vagyoni területen számítana a munkájára. A főpolgármester emellett egy humán és egy fejlesztési helyettest szeretne. Az önkormányzati választásról szólva kifejtette. nem zajos kampányt tervez, hanem az eredményekről és a tervekről akar számot adni. Tarlós István emellett olykor szókimondással párosuló őszinteséget is ígért, és kiemelte: megválasztása esetén az ellenzékkel is együtt kíván működni.

Fontos jogosítványnak nevezte a vétójogot és a közszolgáltató cégek vezetői kinevezésének jogát arra hivatkozva, hogy főpolgármesterként felelős a városért. “Gúzsba kötve nem lehet táncolni” – mondta, hozzátéve: a vétójoggal a tervek szerint évente tíz alkalommal élhetne, az általa újratárgyalásra küldött előterjesztést pedig csak kétharmados többséggel lehetne érvényesen elfogadni. Tarlós István ismét hangot adott azon véleményének, hogy kiáll a fővárosi közszolgáltatók városnál tartása mellett, szerinte a struktúrát nem kellene megbontani. Azt mondta: a BKV az egyetlen cég, ahol életszerű lenne az egyezkedés a kormánnyal, és ez esetben az állam megszabadítaná Budapestet a gondok 90 százalékától.

A főpolgármester szólt arról is, hogy július végén lezárják a 3-as metró felújításának tervezési közbeszerzését. Szavai szerint nem számol a felújítás meghiúsulásával, ám ha mégis így lenne, akkor belátható időn belül leállítaná a vonalat, mert nem bírná a lelkiismerete, ha emberáldozat lenne. Kiemelte ugyanakkor: nem szabad feleslegesen rémisztgetni, csak üzembiztos szerelvények futhatnak az alagútban.