Önköltséges hallgatóit támogatja a BGF

Önköltséges hallgatóit támogatja a BGF

Több mint tizenegy és fél millió forint összértékű támogatást nyújtott közel 80 önköltséges hallgatójának a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) a tavaszi félévben. Ezt közölte az intézmény az MTI-vel.

Az intézmény által hagyományteremtő szándékkal 2012-ben életre hívott Biztos Jövő Ösztöndíj keretében 25, 50, vagy 100 százalékos támogatásban részesülhettek az önköltséges formában tanuló gazdaság-, társadalom- és bölcsészettudomány alapképzéses BGF-es hallgatók.

Emlékeztettek: a felsőoktatásban végbemenő változásokra reagálva 2012-ben a főiskola azzal a szándékkal hozta létre a Biztos Jövő Ösztöndíjprogramot, hogy segítsen finanszírozni a legtehetségesebb és legszorgalmasabb önköltséges hallgatóik főiskolai tanulmányait. Az ösztöndíjra minden szemeszterben pályázhatnak a gazdaság- és társadalom- és bölcsészettudományi alapképzések BGF-es hallgatói. Ebben a félévben az intézmény mind a négy karáról összesen több mint háromszáz hallgató nyújtott pályázatot.

Sándorné Kriszt Éva, a BGF rektora a közleményben kiemelte: örömünkre szolgál, hogy a Biztos Jövő Ösztöndíjprogramnak köszönhetően évről-évre egyre több tehetséges hallgató – és szüleik – válláról vehetik le a képzési költség előteremtésének terhét.