"A DK-nak semmi sem drága"

Mirkóczki ÁdámA Jobbik szerint a Demokratikus Koalíció (DK) cigányokkal kapcsolatos kijelentéseinél nem őszinte felismerésről van szó, hanem politikai érdekről.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján az ország “leghiteltelenebb, legkorruptabb, leghazugabb” politikai formációjának nevezte Gyurcsány Ferenc pártját. Az lenne a legbölcsebb, ha abbahagynák a politizálást és “eltakarodnának a közéletből” – vélekedett a DK-ról, amelyet színvallásra kért arról: mely álláspontjuk őszinte a “cigánybűzözésre” vonatkozóan a miskolci polgármesterjelöltjük megnevezését követő megszólalásaik közül. Kijelentette, a Jobbik megalakulása óta foglalkozik a jelenséggel, ami igenis létezik, s nem születési vagy etnikai, hanem szociokulturális alapon.

Mirkóczki Ádám szerint a DK esetében nem felismerésről van szó, hanem hatalmi érdekről, és a történtek azt mutatják, hogy a pártnak semmi sem drága. “A sokszorosan megsérült gumigerincüket is képesek bármikor eltörni saját maguknak, hogyha néhány plusz szavazatot remélnek” – fogalmazott a szóvivő, hozzátéve: a cigány-magyar együttélés helyzetéért, az integráció hiányáért leginkább ők a felelősek, mert a Gyurcsány-kormány alatt milliárdos forrásokat “feneketlen kútba öntötték”, a cigányságot pedig “olcsón megvásárolható szavazógépnek tekintették”. 
A jobbikos politikus jelezte, ismét kezdeményezik egy vizsgálóbizottság létrehozását, mert amíg nem tudnak nyíltan beszélni az együttélésről, tényszerűen feltárni a problémák okait, addig nem lesz terápia sem.