"Nem lehet megbélyegezni bőrszínük alapján törvénytisztelő embereket"

"Nem lehet megbélyegezni bőrszínük alapján törvénytisztelő embereket"

Schiffer AndrásSchiffer AndrásSchiffer András szerint egy közszereplő nem használhat olyan kifejezést, amellyel megbélyegez törvénytisztelő, ártatlan embereket, gyerekeket pusztán egy népcsoporthoz való tartozásuk miatt. Erről a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke péntek reggel beszélt az M1 Ma reggel című műsorában.

Az ellenzéki politikus a baloldali pártok miskolci polgármesterjelöltje, Pásztor Albert kapcsán megfogalmazódott szintén baloldali véleményekre reagált. Schiffer András már csütörtökön is kemény szavakkal bírálta Facebook-oldalán Eörsi Mátyás, a Demokratikus Koalíció politikusának, korábban szabad demokrata országgyűlési képviselőjének egy televíziós interjúban közölt szavait. Az LMP frakcióvezetője a péntek reggeli tévéinterjúban azt mondta, azok, akik éveken át osztogatták a fasiszta, náci jelzőket különböző politikai szereplőkre, most úgy gondolják, lehet beszélni cigánybűnözésről.

“Ők azt gondolják, hogy pusztán a hatalmi konc érdekében ezt is lehet” – fogalmazott.

Eörsi Mátyás szavait álszent szójátéknak nevezte. Véleménye szerint azoknak, akik 2010 előtt kormányozták az országot, nincsen mondanivalójuk arra, hogy Magyarországnak milyen irányba kellene fejlődnie, a hatalmi koncot akarják visszaszerezni, és úgy látszik, ennek érdekében minden eszköz megengedett.

Az LMP szerint semmiféle vélt politikai haszon érdekében nem megengedett, hogy olyan kifejezéseket használjanak, amelyek alkalmasak arra, hogy a társadalom előítéleteit erősítsék – tette hozzá. Pásztor Albert jelöléséről Schiffer András közölte, ahogy a Fidesz jelöltjeit sem minősítették, úgy a baloldalét sem, ez az “álbaloldal belügye”. Mint mondta, ami nála “kicsapta” a biztosítékot, az jelölés után elindult kínos magyarázkodás a baloldalon.