Nem történt kiemelt bűncselekmény

Nem történt kiemelt bűncselekmény

A 29. Forma-1-es Magyar Nagydíj ideje alatt a Hungaroring közelében nem történt kiemelt bűncselekmény, azaz nem törtek fel, nem loptak el autót, nem történt rablás, zsarolás, illetve kifosztás. Ez olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrök 23 esetben tettek szabálysértési feljelentést. Az eljárások elsősorban közlekedési szabályszegések miatt indultak – olvasható a police.hu oldalon. Közölték, szexuális szolgáltatást hét nő kínált, közülük öt szabálysértési őrizetbe került. Velük szemben a Gödöllői Járásbíróság gyorsított eljárás keretében járt el. A négy nap alatt 2687 esetben igazoltattak a rendőrök, 9 személyt fogtak el és 25 személyt állítottak elő a Hungaroring közelében. Helyszíni bírságot 67 emberrel szemben szabtak ki, iratok elvesztése miatt 20 embernek adtak igazolást – írták.

Idén is mintegy 1500 rendőr vett részt a biztosításban. Minden szolgálati ág képviseltette magát, volt lovas, kutyás, motoros, gyalogos, gépkocsizó járőr, valamint bűnügyes munkatársak is dolgoztak egészen hétfő reggelig. A közlekedés zavartalan lebonyolítása érdekében a Készenléti Rendőrség helikopterének segítségével figyelték a Hungroringre vezető utak forgalmát és a parkolók telítettségét. A magyar rendőrök munkáját idén is segítették lengyel, szlovák, román és osztrák kollégáik.