"Be kell zárni az igazságszolgáltatás kiskapuit!"

"Be kell zárni az igazságszolgáltatás kiskapuit!"

Mirkóczki ÁdámA Jobbik azt sürgeti, hogy zárjanak be minden olyan jogi kiskaput, ami lehetővé teszi, hogy súlyos, életellenes bűncselekményt elkövetők háziőrizetet kapjanak vagy szabadlábon védekezhessenek.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője két esetet hozott példaként csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az egyik szerint Zalaegerszegen egy többszörös visszaeső megpróbálta elgázolni a rendőröket, majd miután elfogták, az illető lakhelyelhagyási tilalommal megúszta. A másik esetben Tatán egy verekedésbe keveredett férfi megkéselte a feleket szétválasztani igyekvő biztonsági őrt, s szabadlábon védekezhet.
 
A jobbikos politikus szerint nem igazságszolgáltatás, csak jogszolgáltatás van Magyarországon, ami tarthatatlan. Felszólította a kormányt, hogy vizsgálja ki ezen eseteket, vonja felelősségre a felelősöket. 
Mirkóczki Ádám azt is kérte, hogy az Országgyűlés zárjon be minden jogi kiskaput, s ne legyen mérlegelési lehetősége a bírónak, amikor valaki rendőrre támad vagy szándékosan, fegyverrel támad meg valakit, hanem haladéktalanul zárják el a békés társadalom elől. Megjegyezte: e nélkül sérülhet a rendőrség morálja, az ilyen esetek negatívan hatnak a törvénytisztelő emberekre és bátorítják a bűnözőket.

Kapcsolódó cikkek