"Ha a kormányfő nem tudja cáfolni Simicska Lajos állításait, le kell mondania"

"Ha a kormányfő nem tudja cáfolni Simicska Lajos állításait, le kell mondania"

Mirkóczki ÁdámA Jobbik szerint amennyiben Orbán Viktor miniszterelnök nem tudja cáfolni Simicska Lajos nagyvállalkozó róla tett, vasárnap nyilvánosságot kapott állításait, akkor le kell mondania. Ezt mondta Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus jelezte: egyetértenek a nemzetbiztonsági bizottság összehívásával és minden érintett meghallgatását követelik. Azt is mondta: a kormányfő néhai apósáról is kiderült, hogy állambiztonsági ügynök volt, így nemzetbiztonsági kockázatok lehetnek a háttérben.

Mirkóczki Ádám szerint az is kijelenthető, hogy Orbán Viktor igent mondott a III/4-es főcsoport ajánlatára, “a nagy kérdés, hogy vajon a III/3-as főcsoportnak dolgozott-e, és jelentett-e”. Hozzátette, ha a miniszterelnök egykori szobatársa, üzlettársa, fő bizalmi embere ilyet állít, akkor azt komolyan kell venni. 
A szóvivő arról is beszámolt, hogy határozati javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy a magyar kormány kezdeményezze, az összes rendszerváltáskor Oroszországba jutott, az állambiztonsági múlttal összefüggő teljes dokumentációját bocsássák Magyarország rendelkezésére és az legyen mindenki számára egészében nyilvános.