"A Jobbik az egyetlen kormányváltó alternatíva"

"A Jobbik az egyetlen kormányváltó alternatíva"

Z.Kárpát DánielA Jobbik alelnöke szerint ma az egyetlen kormányváltó alternatíva egy olyan "mérsékelt, higgadt, de nemzeti radikális erő" lehet, mint a Jobbik.

Z. Kárpát Dániel szombat este a párt ajka-bakonygyepesi lakossági fórumán elmondta: a Jobbik programja szakmai ismérvek mentén épül fel és fő célja, hogy rendbe tegye az egészségügyet és a szociális rendszert. Beszélt arról, hogy a párt országos aláírásgyűjtő akciója keretében négy kérdésben kérik ki a lakosság véleményét. Álláspontjukat kérik arról, támogatják-e, hogy “a férfiemberek is elmehessenek 40 év munka után nyugdíjba”, legyen-e ingyenes alapszintű internet-szolgáltatás, megőrizze-e semlegességét Magyarország, ha az ukrajnai háború kiszélesedik és “van-e szükség arra, hogy gazdasági bevándorlók lepjék el az országot”. Hozzátette, Rig Lajos személyében olyan képviselőt szeretnének az Országgyűlésbe juttatni, aki az emberek biztonságérzetét egyik legjobban érintő kérdésben, az egészségügy területén megoldásokat tud hozni, “melyek révén mindannyiunk élete meghosszabbodhat, családjaink biztonsága végre létrejöhet”.

Rig Lajos, a Jobbik képviselőjelöltje a térség legnagyobb problémájának az egészségügy helyzetét jelölte meg. Véleménye szerint az egészségügyi rendszert azok tudják jól működtetni, akik helyben benne dolgoznak, mert az igények mindenhol különböznek. Kitért rá, az országos átalakítások során a tapolcai kórházban megszűnt a sebészet és a belgyógyászat, most ezen osztályok betegei is az ajkai kórházat terhelik. Pedig – mint mondta – komoly lakossági érdek mutatkozott Tapolcán az aktív osztályok iránt. Rámutatott, hogy az elvándorlás is súlyos problémát jelent a régióban. Tapolca térsége 2001 és 2011 között e tekintetben országosan is az élmezőnyben volt, ráadásul a megyében erre a környékre érkezett a legkevesebb fejlesztési forrás. Emlékeztetett,Tapolca térségébe egy főre vetítve 230 000 forint, Ajka környékére 540 000, ezzel szemben Balatonfüredre 1,1 millió forint jutott a fejlesztési pénzekből.

A rendezvényen Ferenczi Gábor, Devecser jobbikos polgármestere úgy vélekedett: ahhoz, hogy a fiatalok itthon maradjanak, az Országgyűlésben is olyan politikusokra van szükség, akik azért küzdenek, hogy versenyképes bért keressenek az emberek. Megfogalmazása szerint amíg nem lesz hazánkban is háromszázezer forint körül az átlagkereset, nem mondható, hogy versenyképesek a bérek. Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják.