Ifjúsági szervezetet alapított a PM

ZöldFront Ifjúsági Mozgalom néven ifjúsági szervezetet alapít a Párbeszéd Magyarországért. A hírt Barabás Richárd, a szervezet társelnöke vasárnap jelentette be Budapesten.

Az önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szombati alakuló ülésen indították el a bejegyzést. Kérdésre válaszolva közölte: a ZöldFront Ifjúsági Mozgalom alakuló ülésén harmincan vettek részt, de számos más városban is vannak tagjaik, akik technikai okok miatt nem tudtak Budapestre utazni. Jelenleg összességében körülbelül ötvenen vannak – tette hozzá. Indoklásul hangsúlyozta, azért van szükség egy újabb baloldali ifjúsági szervezetre, mert létezik egy nagyon széles fiatal réteg, az abba tartozók hisznek a szabadságban, az egyenlőségben és a sokszínűségben, de nincs politikai érdekképviseletük. Horváth Zsófia, a PM önkormányzati képviselője bejelentette, hogy az alakuló ülésen őt és Barabás Richárdot választották az ifjúsági szervezet társelnökévé, az elnökségbe Szapanyos Anett, Tarasó Ádám és Bogoly Márton került be.

Karácsony Gergely, a PM társelnöke, Zugló polgármestere azt mondta, a magyar baloldal óriási adósságot halmozott fel a magyar fiatalsággal szemben. A magyar fiatalok jelentős részét vagy nem érdekli a politika, vagy azt gondolják, a Jobbik által adott válaszok jelentik az ország jövőjét – fogalmazott. Eközben a fiatalságnak létezik egy rétege, amely aktívan követi a politikát, de nem tudja, hogy kire szavazzon – folytatta. A magyar belpolitika és az ország jövője szempontjából különösen fontos, hogy demokratikus, baloldali választ adjanak a fiatalok által megfogalmazott kérdésekre – szögezte le. 
A polgármester arra is kitért, hogy ha bevezetnék a pártjuk által kezdeményezett alapjövedelmet, akkor minden 18. évét betöltött magyar állampolgár havi ötvenezer forint támogatást kapna. Ez megszüntetné azt a bizonytalanságot, amelyben nagyon sok magyar fiatal él – jelentette ki.