Bedolgozói programot indít a Máltai Szeretetszolgálat

Bedolgozói programot állít össze a Máltai Szeretetszolgálat az ócsai szociális lakóparkba költözött, jelenleg munka nélkül lévő fiatal családanyáknak. A karitatív szervezet segítségével negyven háziasszony sajátíthatja el, többek között, a csomagolás, a használt háztartási gépek szétszerelésének fogásait, a zöldségfeldolgozás és -válogatás előkészítésének munkafázisait. Erről tájékoztatta a szolgálat szociális segítője az MTI-t.

Kormos Rebeka szerint e feladatok elvégzésére van igény a munkaerőpiacon. Elsősorban a budapesti agglomerációban működő vállalatok, raktárbázisok, logisztikai központok számíthatnak a Pest megyei településre költözött friss munkaerőre – jegyezte meg. Elmondta azt is, hogy nem csupán otthon elvégezhető tevékenységek jöhetnek szóba. Amennyiben a megrendelt feladat azt kívánná, az ócsai önkormányzat a városban akár külön helyiséget is biztosíthat a lakóparkban összeálló alkalmi vagy állandó csoportnak. A szolgálat hamarosan levélben fordul a környékbeli cégekhez, vállalkozásokhoz, hogy figyelmükbe ajánlja a kínálkozó foglalkoztatási lehetőséget – tette hozzá.

Kormos Rebeka közlése szerint a Máltai Szeretetszolgálat sok irányú támogatást nyújt a bedőlt devizahitelesek, szociálisan rászoruló családok számára nyolcvan házból kialakított, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. által üzemeltetett lakóparkban élők szociális körülményeinek javítására. Mivel az ideköltözött családok nagyobb része halmozottan hátrányos helyzetű, a 370 lakót a szolgálat három tagja segíti a beilleszkedésben – jegyezte meg a szociális segítő.

Bukodi Károly (Fidesz-KDNP), Ócsa polgármestere az MTI-nek elmondta: a várostól 4,5 kilométerre fekvő lakóparkban élők integrálódásának megkönnyítésére naponta tizenegy buszjárat hozza-viszi az utasokat. A nemrég átadott új bölcsöde, a kibővített óvoda és az iskola a megnövekedett gyermeklétszám ellenére is képes fogadni a lakóparkba költözöttek gyerekeit. A városban alacsony a munkanélküliek aránya, a lakótelepen élők többsége a környéken vagy a fővárosban talált állást.