Jótékonysági dizájnárverést tartanak

Jótékonysági Design Aid vásárral egybekötött árverést tartanak az Igazgyöngy Alapítvány javára csütörtökön Budapesten a Magnet Közösségi Házban.

Az Igazgyöngy Alapítvány hátrányos helyzetű gyerekek oktatásával és integrációjával foglalkozik Berettyóújfalu térségben. A Design Aid rendezvény célja, hogy a nehéz anyagi helyzetbe került alapítványt megsegítse – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy az alapítvány működése a BudaCash-botrány miatt került veszélybe, ezért van szükség a segítségre.

Az eseményen 50 magyar tervező és művész, valamint rehabilitációs műhelyek által felajánlott munkákat kínálnak az adakozni vágyóknak. Mások mellett Rutkai Borinak, a Romani Designnak, Tarr Hajnalkának, az autisták által tervezett kendőprojekt kitalálójának, Wild Juditnak, Ujj Zsuzsinak, Mester Borinak, Szemző Zsófinak és Horányi Juli jelmez- és díszlettervezőnek a munkái szerepelnek az árverési anyagban. A felajánlott tárgyak között van két olyan táska is, amelyet az Igazgyöngy Alapítványban alkotó gyerekek tervezetek, és az anyukák gobelin hímzéssel díszítettek.