"Semmisítsék meg a törvényt!"

"Semmisítsék meg a törvényt!"

Az LMP szerint a trafiktörvénnyel kapcsolatban előzetesen megfogalmazott valamennyi aggályuk jogosnak bizonyult, a "trafikcsalás" második évfordulójára végképp bebizonyosodott, hogy a jogszabály megbukott. Az ellenzéki párt ezért azt követeli, hogy semmisítsék meg a teljes törvényt. Ezt mondta a párt antikorrupciós szakszóvivője vasárnap Budapesten.

Hadházy Ákos a sajtótájékoztatón főbb kifogásaikat sorolva beszélt a “koncessziók barátoknak, politikai megbízottaknak való kijátszásáról, a cigarettacsempészet megerősödéséről, a kisboltok tönkremeneteléről, valamint a gyakori rablásokról”.

A trafikügy arra is ráirányítja a figyelmet, hogy “mennyire impotens a magyar ügyészség”, hiszen Polt Péter legfőbb ügyész két év alatt egyetlen nyomozást indított – a szekszárdi polgármester ellen -, és az ügyben azóta sincs döntés – fogalmazott. 
Hadházy Ákos döbbenetesnek nevezte azt az egybeesést, hogy a kaposvári trafikeladót április 22-én ölték meg, éppen a trafikkoncesszió nyertesei kihirdetésének második évfordulóján. “Azt gondoljuk, hogy ha Magyarország miniszterelnökének erről a gyilkosságról csak a halálbüntetés jut eszébe és nem az, hogy a trafiktörvény az egyik legkapzsibb és leggyalázatosabb törvénye volt a kormányának, akkor az egy semmire kellő, aljas ember” – mondta az ellenzéki politikus. Bár a kétéves évfordulón csúcsosodott ki a tragédia, korábban már több ezer ember életét tette tönkre a trafiktörvény anélkül, hogy megölte volna őket – jegyezte meg Hadházy Ákos.

Kassai Dániel, a párt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője bejelentette, az LMP Le a fóliákkal a trafikokról! címmel mozgalmat indított az interneten, amelyhez már több ezren csatlakoztak. Közlése szerint a törvény elfogadása óta több mint száznegyven bűncselekmény történt trafikok ellen, és ma már nincs olyan ember az országban – leszámítva Pintér Sándor belügyminisztert és “egy megtalálhatatlan egyesületet” -, aki szerint ne lenne összefüggés a fóliázás és a rablások között. 
Mint mondta, fideszes politikusok hiába nyilatkozzák a gyilkosság óta, hogy a törvény nem teszi kötelezővé a fóliázást, ha anélkül szinte lehetetlen betartani az áru kívülről való láthatatlanságára vonatkozó jogszabályi rendelkezést. A törvény nem biztosítja sem a trafikban dolgozók, sem az áru védelmét – jelentette ki. Hozzátette: nem az alkalmazottaknak kellene saját keresetükből különböző biztonságtechnikai megoldásokat találniuk a problémára, hanem azoknak, akik elfogadták ezt a hibás és túlszabályozott törvényt.

Kapcsolódó cikkek