Akkumulátorokat foglaltak le

Akkumulátorokat foglaltak le

Lefoglaltak 79 akkumulátort egy férfi házának udvarán a pénzügyőrök a Pest megyei Szigethalmon, az ügyben a fémkereskedelmi törvény megsértése miatt eljárást indítottak. Erről tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

A pénzügyőrök fémkereskedők nyilvántartásai alapján megállapították, hogy egy szigethalmi férfi és élettársa az elmúlt években több mint 45 tonna fémhulladékot értékesített – olvasható a közleményben. Az udvaron álló teherautón talált 79 akkumulátorról a férfi azt mondta, azokat autószerelőktől kapta ingyen, de nem nevezett meg senkit.

Az ellenőrzést végzők azt is megállapították, hogy a járművel tavaly január óta körülbelül 155 tonna, 28,5 millió forint értékű akkumulátort vittek el fémkereskedőknek és adtak le “hajléktalan, lakcímmel nem rendelkező emberek”. 
Közölték, a NAV pénzügyőrei illegális fémkereskedelmi tevékenység gyanúja miatt lefoglalták az akkumulátorokat, és fémkereskedelmi törvény megsértése miatt eljárást indítottak. Az engedély nélküli tevékenység miatt 14 millió forintos bírság kiszabása várható.