"Aki meleg, az nem magyar?"

Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke beszél a szervezet egyéves születésnapi rendezvényénGyurcsány Ferenc, fotó: Szigetváry Viktor/MTI (archív)Az amerikai legfelsőbb bíróság döntése után, mely arról szólt, hogy mindenkinek joga van azzal házasodnia, akivel csak akar, a Facebook lehetővé tette, hogy egy kattintással bárki szivárványszínűvé tegye profilképét a döntés mellé állva, Kocsis Máté viszont nemzeti színűre cserélte. Aki igazán magyar az nem lehet meleg? Ezt kérdezi a Demokratikus Koalíció elnöksége.

“Világszerte szivárványba borult a közösségi oldal, a legnagyobb multicégek, politikusok, politikai pártok, civil szervezetek és persze magánemberek cserélték le profilképüket, jelezvén szolidaritásukat. Kocsis Máté pedig ma ismét olyan alpári és elfogadhatatlan dolgot tett, ami tökéletesen bizonyítja az alkalmatlanságát bármilyen vezetői tisztségre.  Józsefváros polgármestere ma nemzeti színűre cserélte profilképét kifigurázva ezzel a “szivárványos” mozgalmat, folytatva gyűlöletkeltő és kirekesztő viselkedését, pontosan illeszkedve pártja politikájához.

Kocsis provokációja azt jelenti talán, hogy aki igazán magyar az nem lehet meleg, esetleg, hogy a melegek nem lehetnek igazán magyarok?

A DK fölhívja Kocsis figyelmét, hogy politikusként azért kapja a fizetését, hogy minket, magyar embereket képviseljen, akik barnák vagyunk, vagy szőkék, alacsonyak vagyunk, vagy magasak, van közöttünk heteroszexuális, vagy homoszexuális. Így a sokszínűségünkben vagyunk egyformák: magyarok vagyunk, emberek vagyunk. A DK, ahogy eddig, ezután is teljes mellszélességgel ki fog állni az emberi jogok tisztelete mellett. Ez a helyes, ez a dolgunk.” – fogalmazott Demokratikus Koalíció elnöksége.