"Társadalmilag káros a felvonulás"

"Társadalmilag káros a felvonulás"

Dúró DóraA Jobbik társadalmilag károsnak tartja a homoszexualitás propagálását Budapest utcáin és kormányra kerülése esetén nem fogja engedélyezni a Pride felvonulást. Ezt közölte az ellenzéki párt pénteken az MTI-vel.

Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának elnöke és Tokody Marcell fővárosi képviselő közleményében a Budapest Pride-ot a kereszténységet gyalázó, a többségi társadalmat megbotránkoztató rendezvényként, szélsőséges felvonulásként jellemezte. A magyar társadalom többségét nem érdekli mások szexuális élete, senkit sem diszkriminál pusztán a szexuális orientációja miatt – folytatták a jobbikos politikusok, akik a homoszexuálisok jogegyenlőségénél komolyabb problémának ítélik a gyermeket nevelő vagy gyermeket tervező nők hátrányos megkülönböztetését.

A Jobbik számára elfogadhatatlan, hogy bizonyos csoportok a többségi társadalomra ráerőltessék a maguk másságát, és hogy a deviáns magamutogatást a többség köteles legyen elviselni – fogalmaztak. Arra kérték az egyházi vezetőket, hogy a vallási alapértékek védelme érdekében maguk is szólaljanak fel a “deviáns rendezvénnyel” szemben.

Kapcsolódó cikkek