"Vedd a hazait, védd a hazait!"

Örvendetes dolog, hogy mintegy ezer új busz beszerzését tervezik a Volán-társaságok integrációjával létrehozott regionális közlekedési központok, de a Jobbik azt is követeli a kormánytól, hogy a gépjárműpark fejlesztésének több tízmilliárdos üzlete – ellentétben az eddigi gyakorlattal – ne a külföldi szereplőket gyarapítsa - írta a Jobbik képviselője. Jussanak végre mentőkötélhez az országot nem csak telephelynek tekintő hazai cégek is!

“A rendszerváltás máig hatással bíró szőnyegbombázása után eljött ideje a protekcionista gazdaságpolitikának! Egy, az újraiparosítást valóban komolyan gondoló, a magyar embereknek minőségi munkahelyeket teremtő kormányzatnak a magyar gyártókat kellene támogatnia, nem pedig – az eddigi közbeszerzési gyakorlatnak megfelelően – a külföldi összeszerelő üzemek támogatásával elősegíteni a még megmaradt itthoni buszgyártó kapacitás kivéreztetését.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a “vedd a hazait!” és ezzel a “védd a hazait!” filozófiájának jegyében elsősorban a hazai buszgyártókat juttassa megrendelésekhez.” – fogalmazott a Jobbik képviselője, Ander Balázs.