Kistelepülési iskolák mosdóit újítják fel

Kistelepülési iskolák mosdóit újítják fel

A szünidő végére felújítja öt kistelepülési általános iskola mosdóhelyiségeit egy élelmiszereket, kozmetikumokat és háztartási tisztítószereket gyártó cég, a beruházásra 11 millió forintot fordítanak.

Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke szerdán az egyik érintett településen, a Komárom-Esztergom megyei Szomor községben tartott sajtótájékoztatón elmondta: egy év alatt csaknem egymilliárd forintot költenek a kezelésükben lévő hatvanezer mosdó karbantartására, és ehhez minden hozzájárulást köszönettel fogadnak.

Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára példaértékűnek nevezte az érintett cég társadalmi felelősségvállalását, és kiemelte, hogy a tisztaságra nevelés jelen van az iskolai életben.

A megújult mosdókat a tervek szerint még az augusztus 20-i hétvége előtt átadják Szomorban, valamint a Baranya megyei Baksa, a Békés megyei Bucsa, a Csongrád megyei Maroslele és a Zala megyei Szentpétertúr általános iskolájában.

Az Unilever cég képviselője, Aranyi László elmondta: az öt felújítandó iskola közül négyet pályázat alapján a társaság szakemberei és a Klik munkatársai közösen választották ki, az ötödik iskoláról a kampány médiapartnerének olvasói szavazással dönthettek.