"Lépjenek fel a szélsőjobboldali magánhadseregek ellen"

Kerék-Bárczy SzabolcsA Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a Belügyminisztériumot, illetve a kormányt, hogy lépjen fel az idegenellenes "szélsőjobboldali magánhadseregek" ellen.

Ezt az ellenzéki párt elnökségi tagja mondta hétfőn az MTI-nek. Kerék-Bárczy Szabolcs úgy fogalmazott, egy demokráciában csak az állam működtethet erőszakszervezeteket, nincs helye bűncselekményeket elkövető paramilitáris csoportoknak. A DK szerint egyenes összefüggés van a kormány menekülteket “megalázó, kriminalizáló és hazug színben feltüntető” plakátkampánya és politikai akciói, valamint az idegenellenes szélsőjobboldali csoportok fellépései között – közölte. Ha a kormány nem lép fel határozottan, akkor “meg kell majd állapítanunk, hogy a jelenlegi eszmei, értékrendbeli együttműködés és átfedések a Fidesz és a Jobbik között tényleges politikai együttműködéssé fognak változni” – mondta Kerék-Bárczy Szabolcs.

Hozzátette, hetek óta lehet arról hallani, hogy szélsőjobboldali csoportok jönnek létre, hogy bűncselekményeket kövessenek el a migránsok ellen. A magyar-szerb határon megjelentek az úgynevezett “menekültvadászok”, Toroczkai László (Jobbik), Ásotthalom polgármestere, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója pedig gumilövedékes fegyvert népszerűsített az interneten.
 A magát rendpártinak beállító szélsőjobb számára a rend kifejezés valójában erőszakot, káoszt, félelemkeltést és önkényt jelent – értékelt.

Kapcsolódó cikkek