A férfiak nyugdíjazásáról vitázna a Jobbik

A férfiak nyugdíjazásáról vitázna a Jobbik

Volner JánosVolner JánosA Jobbik frakcióvezető-helyettese nyilvános vitára hívja Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjlehetőségének kérdéséről.

Volner János erről csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt, ahol szomorúnak minősítette a kormány “lejárató kampányát”. Az ellenzéki politikus fontosnak nevezte, hogy a tárcavezetővel ütköztessék érveiket az intézkedés hatásait illetően. Úgy vélte, előremutató és igazságos lenne, ha a nőkhöz hasonló feltételek vonatkoznának a férfiakra is, és emlékeztetett arra, hogy rövid időn belül népszavazás lehet a kérdésben. Utalt arra is, hogy pártja tavaszi kampányában már kétszázezer aláírást gyűjtöttek, és azt ígérte, a Jobbik még 2018 előtt megtalálja a lehetőséget arra, hogy kikényszerítse a korai nyugdíjazást.

Volner János azt is jelezte, pártja tizenhétezer aktivistát mozgósít annak érdekében, hogy sikeres legyen a szakszervezetek aláírásgyűjtése. 
A frakcióvezető-helyettes egyúttal arról is beszámolt, hogy kiszélesítenék a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásának lehetőségeit, és beleszámítanák azt az időt, amelyet az illető a házastársa vagy családtagja otthoni ápolásával töltött.