Ezzel állítanák meg az albérleti díjak emelkedését a zöldek

Ezzel állítanák meg az albérleti díjak emelkedését a zöldek

Schmuck ErzsébetSchmuck ErzsébetAz LMP egy az albérletekről szóló törvényjavaslat benyújtását tervezi, amely akár meg is akadályozhatja a bérleti díjak további emelkedését. Ezt jelentette  be Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a közelmúltban felrobbant az albérleti piac, a fővárosban és néhány vidéki városban ugyanis néha több mint másfélszeresére emelkedtek az árak. Az LMP szerint mindezek miatt lakhatási válság alakult ki Magyarországon, ráadásul a magas albérletárak nagy szerepet játszanak abban is, hogy a fiatalok tömegével hagyják el az országot.

Schmuck Erzsébet szerint olyan új jogszabályra van szükség, amely a bérlőknek és kiadóknak szóló garanciák mellett – berlini és más nyugati példák alapján – akár meg is akadályozzák a bérleti díjak további emelkedését. 
Az LMP emellett továbbra is szükségesnek tart egy szociális és közösségi bérlakásprogramot, amellyel akár már rövid távon is több ezer embernek épülhetne új otthon – fűzte hozzá.