"Juncker ki akarja nyírni Európát"

Z. Kárpát DánielA Jobbik szerint Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök gyakorlatilag "ki akarja nyírni Európát".

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elképesztőnek minősítette a bizottsági elnök aznapi évértékelőjén elhangzottakat. Kifejtette, nemcsak arról van szó, hogy Juncker megvizsgáltatná a bizottsággal, hogy milyen pénzalapokból lehetne támogatni további menekültek fogadását, hanem arról is, hogy kijelentette, a kérelmek elbírálása után munkához kívánja segíteni a bevándorlókat. Lefordítva, örökre itt akarja tartani Európában az illegális úton érkezőket – értékelt a jobbikos politikus, aki szerint meg kell akadályozni egy olyan Európa létrejöttét, ahol a centrális országok kiválogatják maguknak a tehetségeseket, akik pedig senkinek nem kellenek, azokat “kvóta alapján szétterítik a periféria országaiban”.

Z. Kárpát Dániel kitért arra is, ha a kormány nem teszi egyértelművé a kvóta elutasítását, akkor népszavazást kezdeményeznek annak érdekében, hogy harmadik országból érkező bevándorlót ne lehessen Magyarországon letelepíteni sem központi európai döntések, sem visszatoloncolás alapján. 
A jobbikos politikus májusi értekezésekre hivatkozva beszélt arról is, hogy az Európai Unió áttelepítési programra készül. Úgy ítélte meg, hogy ez most gyakorlati fázisba lépett és ez ellen Magyarországnak határozottan tiltakoznia kell.