Összpárti egyeztetés a gyermekéheztetéssel kapcsolatban

Összpárti egyeztetés a gyermekéheztetéssel kapcsolatban

A Párbeszéd Magyarországért (PM) összpárti egyeztetést kezdeményez a gyermekéhezés felszámolására. Ez áll Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a PM társelnöke közleményében, amelyet szombaton juttatott el az MTI-hez.

A tájékoztatás szerint az összes parlamenti párt átvette szombaton, a Nemzeti Minimum Napján az országgyűlési határozati javaslattervet a gyermekéhezés felszámolására, amivel “végre mindenki elkötelezte magát az ügy mellett, így elkezdődhet az érdemi munka”. A PM hétfőre egyeztetésre hívta a kilenc parlamenti képviselettel rendelkező pártot azért, hogy a tervezetet mielőbb elfogadhassák a képviselők. Mint írják, a következő lépés, hogy a kormánypártok és az ellenzék egy asztalhoz üljenek, és közösen kezdjék el kidolgozni a megoldás részleteit. A közleményben felhívják a figyelmet, ma legalább negyvenezer gyermek éhezik Magyarországon, és több százezren fekszenek minden este éhesen. A PM számos alkalommal nyújtott be költségvetési módosító javaslatot, hogy biztosítva legyen a napi egyszeri meleg étel minden gyermek számára – olvasható a PM közleményében.

Mások mellett a 30Y, az Anna and the Barbies, Balázs Fecó, Csemer Boggie, Bródy János, a Budapest Bár, Dés László, Geszti Péter, a KFT, Pátkai Rozina, a Péterfy Bori & Love Band, a Quimby, Szalóki Ági és Zorán is fellép a gyermekéhezés felszámolásáért szervezett szombati Nemzeti Minimum-koncerten a Sportarénában. 
A szervező civil csoport célja a maratoni, tizenkét órás koncerttel az, hogy a mindenkori kormány dolgozzon ki olyan új gyermekétkeztetési hálózatot, amellyel minimalizálni lehet az éhező gyerekek számát Magyarországon, és garantálja erre a fedezetet a költségvetésben.

Kapcsolódó cikkek