A Jobbik elítéli a NATO-parancsnokság létrehozását Magyarországon

A Jobbik elítéli a NATO-parancsnokság létrehozását Magyarországon

A Jobbik határozottan elítéli a kormány önkéntes felajánlását, melynek értelmében a NATO gyorsreagálású hadtestek koordinálására szolgáló központot hozhat létre Székesfehérvárott. Ezt közölte az ellenzéki párt csütörtökön az MTI-vel.

A Jobbik szerint a gyorsreagálású erők és koordinációs központjaik elsődleges célpontok egy fegyveres csapásmérés esetén. Ilyen erők és létesítmények Magyarországra telepítése a jelenlegi helyzetben tovább fokozza azt a közvetlen háborús kockázatot, melynek a magyar kormány a balti államok légterének védelmével már korábban is kitette az országot – tették hozzá.

“Ezért felszólítjuk a magyar kormányt, hogy hagyjon fel a magyar szuverenitást sértő érdekek kiszolgálásával”. Ne vállaljon kötelezettségeket olyan konfliktusokban, “melyek hazánkat értelmetlen veszélyhelyzetbe sodorják, egyúttal álljon ki a magyar nemzeti érdekek mellett, és ne hagyja, hogy ismét a mi földünk váljon idegen államok csatározásainak színterévé” – hangsúlyozták. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön Brüsszelben jelentette be, hogy a NATO új parancsnoki központokat hoz létre, mégpedig Magyarországon és Szlovákiában.