Emberrablással vádolt férfiak pere kezdődött

Emberrablással vádolt férfiak pere kezdődött

Börtönrácsok mögött álló férfiEmberrablással vádolt négy férfi pere kezdődött meg csütörtökön a Kecskeméti Törvényszéken. A vádirat szerint a vádlottak elraboltak egy férfit és egy Csávoly melletti tanyára vitték, ahol erőszakkal és fenyegetéssel arra kényszerítették, hogy írja alá az autójának eladásáról szóló szerződést.

Az elsőrendű vádlott és az ügy sértettje autókereskedelemmel foglalkozott. Az előbbi férfi 2014 őszén Olaszországból akart behozni egy gépkocsit, amelyet a későbbi sértett közreműködésével a másodrendű vádlottnak adott volna el. A vevő a vételár jelentős részét előre ki is fizette, de az autót végül nem hozták be az országba és a vásárló nem kapta vissza a pénzét. Tartozása fejében az elsőrendű vádlott 2015 januárjában egy német rendszámú gépkocsit adott a másodrendű vádlottnak. A sértett ugyanakkor elzárkózott az általa korábban kapott pénz visszafizetésétől, bár elismerte, hogy a meghiúsult adásvétel miatt mintegy háromszázezer forint a tartozása.

A másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlott 2015. február 21-én a sértettet erőszakkal az elsőrendű vádlott csávolyi tanyára vitte, ahol megverték és halált okozó injekció beadásával fenyegették. Végül aláírattak vele egy adásvételi szerződést, amelynek alapján autója a másodrendű vádlott tulajdonába került. A sértett a szabadon bocsátása után kórházba ment orvosi ellátásra és feljelentést tett. Fodor Endre tanácsvezető bíró kérdésére a Marosvásárhelyen született, román és olasz állampolgársággal rendelkező, Magyarországon engedéllyel tartózkodó elsőrendű vádlott megtagadta a vallomástételt. Azt állította, hogy nem követte el a terhére rótt bűncselekményt.

A két év – végrehajtásában öt évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel terhelt másodrendű vádlott a bíró kérdésére válaszolva fenntartotta nyomozati vallomását, amelyben a bűncselekmény elkövetését részben elismerte. Hangsúlyozta azonban, hogy csak megfélemlíteni akarták a sértettet, akaratán kívül alakultak másként az események. A per a vádlottak és tanúk meghallgatásával folytatódik. Ítélethirdetés novemberben várható.