"Sógor László távozzon a közéletből!"

"Sógor László távozzon a közéletből!"

A zuglói Fidesz-KDNP-frakció szerint nem maradhat a képviselő-testület tagja és távoznia kell a közéletből Sógor Lászlónak, az MSZP önkormányzati képviselőjének.

A frakció szerdai az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: “aki náci módra viselkedik, annak távoznia kell a közéletből!” A Fidesz-KDNP frakció közölte, megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármestert támogató MSZP-Együtt-PM-DK-Összefogás Zuglóért szövetség önkormányzati képviselője, Sógor László gyalázatos, gyűlöletkeltő bejegyzést osztott meg saját Facebook-oldalán. Liberális, baloldali képviselő részéről nem először fordul elő, hogy a holokauszt áldozataival viccelődik. Akkor Zuschlag János lemondásra kényszerült – emlékeztetettek. Sógor László egy olyan bejegyzést osztott meg a Facebookon, amelyben egy Adolf Hitlert ábrázoló fotóra azt a szöveget tették, hogy “Ti mit csináltok a migránsokkal?” “Fűtünk!”.

Az MSZP-s képviselő az esetre reagálva Facebook-oldalán azt írta, hétfőn kiderült, hogy tévedésből megosztott egy bejegyzést, amelynek tartalmával nem ért egyet, és mélységesen elítéli. Hozzátette, sajnálja, hogy figyelmetlen volt. Az eset miatt Papcsák Ferenc, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke felszólította Karácsony Gergelyt és az MSZP kerületi országgyűlési képviselőjét, Tóth Csabát, hogy haladéktalanul határolódjanak el Sógor Lászlótól, és mondassák le a szocialista politikust XIV. kerületi önkormányzati képviselői tisztségéről.

Karácsony Gergely kedden azt mondta, hibát követett el Sógor László és az esetről tájékoztatást kért tőle, a képviselő azt közölte vele, hogy tévedésből tette amit tett, az üzenet tartalmát mélységesen elítéli, és sajnálja, hogy figyelmetlenségével felháborodást okozott. Karácsony Gergely úgy fogalmaz, nincs oka kételkedni a Sógor László mondataiban, mert a képviselőt eddig is úgy ismerte, mint “akitől távol állnak a gyűlöletre uszító megnyilvánulások”.

Kapcsolódó cikkek