Vádat emeltek az élettársára támadó férfi ellen

Emberölési kísérlet, kiskorú veszélyeztetése és zaklatás miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki tavaly Gyömrőn késsel többször megszúrta párja új élettársát, és a szemet érő sérülés maradandó fogyatékosságot okozott. Ezt közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

Gyugyi Csilla a vádiratot ismertetve elmondta, a férfi és volt párja élettársi kapcsolata hosszú évek után 2014 júniusában szakadt meg, a nő gyermekeikkel a gyömrői családi házukban maradt. A vádlott nem tudott beletörődni a szakításba, és szinte folyamatosan alkoholt meg gyógyszereket fogyasztott. Elköltözése után naponta tucatnyi telefonhívással és sms-sel zaklatta a nőt, akit mindez zavart ugyan, de a gyerekek láthatását nem akadályozta meg.

A férfi 2014 augusztusában részegen az asszony házához ment, ahol azzal szembesült, hogy a nőnek új élettársa van, akit futólag ismert is. Dühében az asszonyra támadt, veszekedtek, majd verekedtek. A feldühödött férfi bement a házba, hogy magával vigye a gyerekeket, ám az asszony élettársa meg akarta őt ebben akadályozni. A vádlott ekkor a konyhában felkapott egy kést és az új élettárs szemébe szúrta. A sértett a fájdalom ellenére igyekezett megfékezni a dühöngő embert, miközben a karján és a hátán is szúrt sérüléseket szenvedett. Az erősen vérző férfi maga hívta ki a mentőket, a szomszédok pedig a rendőröket értesítették. A szóvivő elmondta, a vita, dulakodás és szurkálás közben a vádlott azzal fenyegette az asszonyt és új társát, hogy megöli őket, és mindezt a gyerekek is látták, hallották. A vádlott előzetes letartóztatásban van.