"Senkit nem akarunk utcára tenni"

"Senkit nem akarunk utcára tenni"

Sára Botond, fotó: jozsefvaros.huSára Botond, Józsefváros alpolgármestere közölte, városrészük senkit nem akar utcára tenni, az önkormányzat a közelmúltban a Magdolna utcában történt kilakoltatással összefüggésben is többször felajánlotta segítségét.

A főváros VIII. kerületének alpolgármestere az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Erőss Gábor, a Párbeszéd Magyarországért (PM) józsefvárosi képviselőjének napközben tartott sajtótájékoztatójára  reagált így. Az ellenzéki politikus azt mondta, az Orbán-kormány brutális, szegényellenes politikáját jól jellemzi, hogy miközben a városrészben százával állnak üresen lakások, addig egy beteg házaspárt és gyermekét kilakoltatták a Magdolna utcából. Sára Botond erre válaszolva kiemelte, a szóban forgó kilakoltatás egy hosszú évek óta tartó eljárás része, amelyben a bíróság hozott döntést egy több millió forintos tartozást felhalmozó családdal szemben.

Az alpolgármester hangsúlyozta: a bírói végzésben foglaltak már két éve jogerőre emelkedtek, végrehajtását pedig az önkormányzat nem tudja megakadályozni. A józsefvárosi önkormányzat az elmúlt 12 évben számtalanszor felajánlotta a családnak a Józsefvárosi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ a segítségét, de ezt egyetlen alkalommal sem fogadták el – fejti ki Sára Botond, aki szerint a kerület ennek ellenére elfogadhatatlannak tartja, hogy a család egyetlen tagja is utcára kerüljön, éppen ezért a héten is többször megkereste az érintetteket, de ők továbbra sem működnek együtt.

Az alpolgármester kitért arra is, hogy Kocsis Máté polgármester utasította a Családsegítő Központ és az önkormányzat vagyonkezelő cégének vezetőit, hogy mielőbb keressenek lehetőséget a család együtt-tartására. Sára Botond szerint az önkormányzat levélben kérte a Magyar Szociális Fórum támogatását is, amit azonban a szervezet nem tett meg, amiért a szervezet tevékenységét politikai indíttatásúnak tartják. A VIII. kerület alpolgármestere szerint emellett az sem segíti a probléma megoldását, hogy Erőss Gábor “össze-vissza hazudozik és mellébeszél”, a szóban forgó kilakoltatási ügyet pedig “önös politikai haszonszerzésre használja”.