Ismét élen a Fazekas

Ismét élen a Fazekas

A budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium vezeti a HVG 2016-os középiskolai rangsorát.

Az eduline.hu oldalon szerdán közzétett összeállítás szerint az összesített rangsorban ismét élre került gimnázium kettő – a matematikai képességeket vizsgáló kompetenciamérés, valamint a matematikaérettségi eredménye alapján összeállított – alrangsorban is az első helyet szerezte meg. 

A fővárosi iskolát az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, a Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium követi.

Hatodik helyre az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola Hat Évfolyamos Gimnáziuma került, hetedik a szintén fővárosi Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola, a nyolcadik a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium lett. A kilencedik helyen a fővárosi I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium, a tizediken pedig a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola végzett.

Az összesített rangsor mellett a csütörtökön megjelenő HVG-kiadvány közli a szakközépiskolák, az egyházi, az alapítványi, a két tanítási nyelvű, a köznevelési típusú sportiskolák és a gyakorlóiskolák rangsorát is, valamint a diákolimpiai eredmények, illetve a biológia-, fizika-, kémia- és informatika-OKTV-n szerzett helyezések alapján összeállított intézményi listát.

Kapcsolódó cikkek