"Tarlós István mondjon le!"

"Tarlós István mondjon le!"

Horváth CsabaA szocialista Horváth Csaba lemondásra szólította fel a főpolgármestert és több fideszes kerületi polgármestert is, mert már öt éve képtelenek kilobbizni a budapesti közösségi közlekedés biztosításához szükséges pénzt a kormánynál, és bukott politikájuk árát a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőkkel fizettetnék meg.

Az MSZP fővárosi közgyűlési képviselő pénteken ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Index birtokába került Tarlós István főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levele, amelyben több javaslatot is megfogalmaztak a BKV finanszírozására, amennyiben a kormány nem segít Budapestnek. A javaslatok között szerepel az ingyen utazó gyerekek, nyugdíjasok és fogyatékkal élők havi 1000-2000 forintos regisztrációs díja, az agglomerációs jegyek, bérletek árának ötszörösére növelése – számolt be a hírportál. A levelet aláírta Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes, valamint a Fidesz-KDNP-s Riz Levente XVII., Láng Zsolt II., Kovács Péter XVI., Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester is.

Horváth Csaba közleményében úgy értékelt, idősekkel, gyerekekkel és fogyatékkal élőkkel fizettetné meg saját tehetetlenségének árát Tarlós István. Az ellenzéki képviselő szerint a levél nem más, mint nyolc oldalnyi elkeseredett fenyegetőzés, de ez a fenyegetés valójában nem a nyíltan Budapest-ellenes kormány, hanem a fővárosban élő emberek ellen irányul. 
Horvárt Csaba azt írta, hogy a levél egy beismerő vallomás is, de a főpolgármesternek és a kerületi polgármestereknek egy újabbat is kellene tennie, amiért az elmúlt 25 évben sosem látott mélypontra juttatták a fővárost. Itt az ideje, hogy a polgármesterek lemondó nyilatkozatot írjanak alá – közölte.