"Ha Európa nem reagál, még szörnyűbb tragédiák várnak rá"

"Ha Európa nem reagál, még szörnyűbb tragédiák várnak rá"

Vona GáborVona GáborEurópának és Magyarországnak tudni kell reagálnia, és jól reagálnia, mert ha nem, akkor még nagyobb és szörnyűbb tragédiák várnak rájuk. Ezt írta Vona Gábor, a Jobbik elnöke szombaton a párizsi merényletekkel kapcsolatos, az MTI-hez is eljuttatott közleményében.

A pártelnök a Gondolatok a merénylet másnapján: Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! című írásában öt pontban sorolta fel gondolatait, bevallottan azért, hogy a szerinte szükséges és konstruktív társadalmi vitát kiprovokálja. Vona Gábor hangsúlyozta, hogy a terrorizmus és a migráció között van kapcsolat, a bevándorlás növeli a terrorveszélyt és Magyarország sem kvóta, sem visszatoloncolás útján nem fogadhat be migránsokat. “A bevándorlók nem terroristák, de jól látható a folyamat, ahogy Európába érkezve rádöbbennek, hogy itt sem fenékig tejfel az élet, majd emiatt frusztrált közösségekké válnak, akik között a terrorsejtek könnyen megtalálják a maguk utánpótlását” – fogalmazott a politikus.

Hozzátette, hogy a kvóták elleni aláírásgyűjtés helyett az alaptörvényt kell módosítani sürgősen, hogy minderről ügydöntő népszavazást lehessen tartani. Szerinte a párizsi tragédiáért közvetett felelősséget viselnek azok a politikai erők, amelyek “Európára erőltették és akarják erőltetni” a migrációt. Úgy vélte, a “migránsbarát politika” ideje mind Európában, mind Magyarországon lejárt.

Vona Gábor megjegyezte, hogy Magyarország nem tartozik ugyan a fő célpontok közé, de fel kell készülnie a terrorizmus ellen. Írt arról is, hogy szerinte a kelet-európai országoknak szorosabbra kell fonniuk az együttműködést gazdasági, politikai és minden más tekintetben.  “Fel kell készülnünk arra, hogy a nyugati országok tartós válsága esetén a jövőben a régiónak a saját lábára kell állnia és a saját útját kell majd járnia” – fogalmazott.