"Elérkezett a taxis hiénák aranykora"

"Elérkezett a taxis hiénák aranykora"

Az utóbbi hónapokban elérkezett a taxis hiénák aranykora, az Uber "kiűzése" pedig elmélyítette a problémát. Ezt mondta a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke szombati sajtótájékoztatója után az MTI-nek.

Szabadai Viktor kifejtette, az Országos Taxis Szövetség bevallása szerint 150-200 taxis hiéna drogdílerként és futárként működik. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) legutóbbi vizsgálatán a taxisok 72 százaléka megbukott, a visszaélések fajtái közé tartozott például a hamis számla kiállítása, az órapörgetés, az engedély nélküli fuvarozás. A BKK 542 esetben vett fel taxisok jogsértése miatt jegyzőkönyvet május-júliusban – ismertette.

A politikus a hiénák elterjedésének bizonyítékaként említette a Sziget fesztiválon történt eseteket is, így például mikor egy taxisofőr megütött egy, a Sziget fesztiválról hazafelé tartó ír turistát és elvett tőle 25 ezer forintot. Az ellenzéki párt változatlanul fenntartja javaslatát, kéri egyebek között a rögzített árak felszabadítását, a piac újraszabályozását és a “taxishiéna-terror” felszámolását – hangoztatta Szabadai Viktor.

Kapcsolódó cikkek