Lengyel rendőrök segítenek a déli határon

Lengyel rendőrök segítenek a déli határon

A visegrádi négyek határrendészeti együttműködése keretében Magyarországra érkező lengyel rendőri kontingens egyik tagja felhúzza karszalagját az ünnepélyes fogadásukon a Készenléti Rendőrség központi objektumában 2016. szeptember 18-án, fotó: Máthé Zoltán/MTINegyvenkilenc lengyel rendőr érkezett a déli határ védelmének segítésére vasárnap. Ezt közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a lengyelek a visegrádi négyek határrendészeti együttműködésének keretében érkeztek, és október 29-éig teljesítenek szolgálatot Magyarországon. A lengyel kontingenst Papp Károly országos rendőrfőkapitány köszöntötte ünnepélyes keretek között Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában.

A rendőrök feladata a zöldhatár őrzése, gyalogos, gépkocsizó járőrszolgálat és figyelőszolgálat ellátása – írták, hozzátéve, a kontingens terepjárókkal és kézi hőkamerákkal támogatja a határszakasz védelmét. A lengyel rendőrök saját egyenruhájukban és felszerelésükkel látják el feladataikat. Csak magyar rendőr felügyelete mellett intézkedhetnek – olvasható a közleményben.