"Új fázisba kell léptetni a magyar gazdaság fejlődését"

"Új fázisba kell léptetni a magyar gazdaság fejlődését"

Új fázisba kell léptetni a magyar gazdaság fejlődését, a kutatás-fejlesztés és innováció által vezérelt iparágak Magyarországra vonzása a következő cél. Ezt mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) második alkalommal szervezte meg a Business Meets Government elnevezésű, a vállalati és az államigazgatási szektor párbeszédét és együttműködését ösztönző konferenciát.

Az eseményen a miniszter kiemelte: most arra van szükség, hogy egy magasabb hozzáadott értékű kategóriába lépjen a magyar gazdaság. A világgazdaság komoly változáson megy át, a digitalizáció korát éljük, ami azt jelenti, hogy sok vállalat jelentős technológiaváltást hajt végre – mutatott rá. Hozzátette: ezért a jövő év elejétől olyan új elemei lesznek a magyar befektetés-ösztönző rendszernek, amelyek elsősorban az itt működő cégek technológiaváltását támogatják annak érdekében, hogy az új körülmények között is versenyképesek legyenek és megtarthassák a munkahelyeket.