Országos felmérés készült a digitális technika pedagógiai alkalmazásáról

Országos felmérés készült a digitális technika pedagógiai alkalmazásáról

A digitális oktatási stratégia kialakítását segítő, a magyar oktatási intézményekben alkalmazott információs és kommunikációs technológia pedagógiai felhasználásáról készült országos felmérésről számoltak be szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Czunyiné Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos a sajtótájékoztatón kiemelte, a digitális oktatási stratégia egy állásfoglalás a kormány részéről, hogy a munkaerőpiaci kihívásokra válaszolni képes iskolarendszer jöjjön létre. A kutatásról azt mondta, jóval több volt, mint egy eszközfelmérés, segít pontosabban meghatározni a további teendőket.

A HP által kifejlesztett NETA felmérést idén májusban mintegy 17 ezer pedagógus, szülő és tanuló töltötte ki Magyarországon. Az eredmények szerint a tanárok, a diákok és a szülők egyetértenek abban, hogy a technika segítheti a tanulást és a digitális kompetenciák elengedhetetlenek lesznek a gyerekek későbbi munkába állásához. Ugyanakkor a megkérdezett munkáltatók szerint a jelenlegi iskolai informatikaoktatás nem fedi a munkaerőpiaci elvárásokat.