A Jobbik migrációs szervezetek állami támogatását vitatja

A Jobbik migrációs szervezetek állami támogatását vitatja

Apáti IstvánApáti IstvánApáti István, az ellenzéki párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján az illegális bevándorlás arany fokozatú támogatójának nevezte a kormányt arra hivatkozva, hogy egy 2015-ös pályázaton 1,1 milliárd forinthoz jutottak az integrációval foglalkozó szervezetek.

Apáti István, az ellenzéki párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján az illegális bevándorlás arany fokozatú támogatójának nevezte a kormányt arra hivatkozva, hogy egy 2015-ös pályázaton 1,1 milliárd forinthoz jutottak az integrációval foglalkozó szervezetek.

Kifejtette, az alapból több 10, illetve 100 millió forint jutott a bevándorlók oktatására, családegyesítésére és lakhatására, egyebek mellett a Nemzetközi Migrációs Szervezet és a Jövőkerék Alapítvány is forrásokat kapott.

A jobbikos politikus szerint miközben a kormány a migránsokkal riogat, adóforintokkal támogatja az őket segítő szervezeteket. Hozzátette: ezzel közvetve terroristagyanús emberek is pénzhez juthatnak. Felvetette, hogy ez esetben miről fog szólni a vasárnapi népszavazás.

Apáti Istvánt kérdezték Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető egyik nyilatkozatáról is, amely szerint ha a referendumon az igenek kerülnek többségbe, akkor a kormány lemondana. Azt felelte: a kormánypárti politikus “a maga vidéki észjárásával egy ravasz trükköt próbált bedobni”, és ha egy hónapja tette volna, lehet, hogy jelentősen javítja a részvételt.