"Ismét üzent a Fidesz: propagandára jut, szociális célokra nem"

"Ismét üzent a Fidesz: propagandára jut, szociális célokra nem"

Leszavazta a Fidesz a költségvetési bizottság mai ülésén azokat az MSZP-s javaslatokat, amelyek több pénzt biztosítottak volna a vészesen alulfinanszírozott gyermekhospice-ellátásra, az országos mentőszolgálatra és a szociális gyermekétkeztetésre.

“Az MSZP a romokban álló mentőszolgálat fejlesztésére és pénzügyi megerősítésére olyan indítványt nyújtott be, amely szerint az OMSZ költségvetése legalább az olimpiarendezéssel járó kiadás összegét, vagyis jelenleg 39 milliárd forintot érje el. A pécsi Dóri Háznak, ahol a közelmúltban már az áramot is ki kellett kapcsolni, 60 millió forint gyorssegélyt biztosítottunk volna, de két kivétellel a fideszes képviselők még ezt az összeget is soknak találták. A gyermekétkeztetésből hiányzó 3 milliárd forintot az MTVA idei költségvetéséből csoportosítottuk volna át, tehát úgy, hogy még a költségvetési hiánycél se változzon.

Mentőautókra, súlyosan beteg vagy nélkülözésben élő gyerekekre nem hajlandó tehát költeni a Fidesz, miközben a kormányzati propagandát sugárzó állami médiára idén és jövőre is számolatlanul szórják a közpénzt. Az üzenet világos” – olvasható Mesterházy Attila, a Költségvetési bizottság elnökének, valamint Bangóné Borbély Ildikó és Velez Árpád képviselők közleményében.

Kapcsolódó cikkek