Október közepétől ismét elindul a PénzSztár Pénzügyi-Gazdasági Verseny

Október közepétől ismét elindul a PénzSztár Pénzügyi-Gazdasági Verseny

Idén október 13-án indul a legnagyobb magyar pénzügyi-gazdasági vetélkedő, a PénzSztár, 936 négyfős középiskolás csapat részvételével.

A Budapest Bank fő támogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével idén negyedik alkalommal rendezik meg a versenyt, amelynek célja, hogy játékos formában felmérje a diákok tudását, fejlessze pénzügyi kultúrájukat.

A versenyről az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a részvételi szándékát jelző 936 csapat közül 875 magyarországi, 18 erdélyi, 18 vajdasági, 2 kárpátaljai és 23 felvidéki. A legtöbb, 179 csapat budapesti, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből 110, Hajdú-Bihar megyéből pedig 82 csapat regisztrált.

Az október 13-án és 20-án tartandó, kétfordulós internetes előselejtezőben dől el, hogy a 19 megyéből és Budapestről, illetve a határon túli magyarlakta területekről melyik öt-öt – összesen 115 – csapat kerül be a helyszíni fordulókba. Az október 27-én, 23 helyszínen megtartandó selejtező eredménye alapján a 100 magyarországi csapatból 28, míg a 15 határon túliból 4 mehet tovább a november 10-i középdöntőbe. A középdöntő a magyarországi csapatok számára a 7 magyarországi régióban lesz, míg a határon túliaknak egy külön magyarországi helyszínen.

Innen a legjobb 7 magyarországi és 1 határon túli csapat kap meghívást a november 24-i budapesti elődöntőbe, majd közülük a legsikeresebb 4 mérkőzhet meg egymással a december 8-i országos döntőben.