A rászoruló gyerekekért aggódik az MSZP

A rászoruló gyerekekért aggódik az MSZP

A szocialisták azt írták, hogy amíg  a Fidesz kormányzás helyett lassan egy éve csak kampányol, tovább nőtt a szegénység, és különösen a gyermekszegénység Magyarországon, és a mai napig nem oldotta meg, hogy minden rászoruló gyermek mindennap legalább egyszer melegételhez jusson.

“Amíg a kormány forrón tartja a menekültügyet, hidegen hagyja a terjedő szegénység: közel 20 milliárd forintot fordítottak a bukott népszavazásra és az azt kísérő gyűlöletkampányra, de a rászoruló gyerekek közel 40 százalékát kizárták az iskolai tejprogramból.

A Fideszt csak a saját gazdagodása érdekli, miközben egyre kevesebbet fordít jóléti ellátásokra, az elmúlt hat évben százmilliárdokat vont ki a szociális területekről. A dolgozói szegénység hat év alatt csaknem megduplázódott a rendszerben, amelyben a gyermekek szegénysége a legmegdöbbentőbb.

Minden második gyermek nélkülözik Magyarországon, és ma már közel 300 ezer olyan 15-29 év között fiatal van, aki semmilyen ellátórendszerben nincs benne. Az élelmezési világnapon is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kormány a mai napig nem oldotta meg a szociális gyermekétkeztetés forráshiányát.

Az MSZP a figyelemfelhíváson túl ma egyet tehet: ott segít, ahol tud. Országos adománygyűjtésbe kezdünk, hogy a lehetőségeinkhez mérten segítsük a hiányt szenvedőket. Célunk, hogy az ország mind a 106 választókerületében eljussunk azokhoz, akiket a Fidesz az út szélén hagyott” – fogalmazott Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője a közleményében.