Nagy fejlesztések a Balatonnál

Nagy fejlesztések a Balatonnál

367 milliárd forint értékben valósulnak meg turisztikai fejlesztések egy kormánydöntés szerint. Ezt írja a Magyar Idők hétfői számában.

Idén nyárra 56 strand megújul a Balaton körül. A hosszú távú tervek között szerepel az is, hogy csak elektromos motorral felszerelt hajók közlekedhessenek a tavon – nyilatkozta a lapnak Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM (turisztikai desztináció menedzsment) Szövetség alelnöke.

Elmondta, hogy a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.-vel közösen önkormányzatok és turisztikai szakértők bevonásával megkezdődött a kiemelt üdülőkörzetben elérhető családbarát szolgáltatások feltérképezése, a tervek szerint a folyamatosan bővülő turistakalauz még az üdülési szezon előtt elkészül.

A turizmus a GDP közel 10 százalékát hozza, és mintegy 350 ezer embernek ad munkát, minden egyes beruházás számos új munkahelyet teremt. A térségfejlesztésben egyre hangsúlyosabb szerepet kap a desztinációalapú szemlélet, ami azt jelenti, hogy egyes kiemelt úti célokon élménypontokat alakítanak ki – fűzte hozzá a szakember.