A zöld párt vizsgálatot követel

A zöld párt vizsgálatot követel

Az LMP szerint ismét bebizonyosodhat, hogy a kormányzati ifjúságpolitika csupán a narancsos karrieristák megsegítését jelenti. Azt mondják, elképesztő részlet derült ki a korábban kiemelt kormányzati háttérintézményként működő Design Terminál megszűnésével, majd tovább élésével kapcsolatban.

“A Magyar Nemzet mai híre alapján Böszörményi-Nagy Gergely narancsos karrierista, az intézmény vezetője azt mondta el a lapnak, hogy “nem kellett megvásárolniuk a Design Terminált, ugyanis az állam jogutód nélkül megszüntette a szervezetet mint állami háttérintézményt. Ezért magáncéget alapítottak, s mivel a Design Terminál neve, brandje és know-how-ja nem állt szellemi tulajdonvédelem alatt, ezeket nem kellett megvenniük. Mint mondta, magukkal vitték az új cégbe a humán tőkét, vagyis a stábot, csupán néhány informatikai eszközért és bútorért kellett fizetniük.”
 
Ráadásul hiába került magánkézbe az intézmény, az továbbra is 600 milliós támogatást kap a kormánytól. Ha mindez igaz, akkor ismét pofátlanul nyúlják le a közpénzt, játsszák át az intézményeket és az állami támogatásokat a haveroknak. 
 
Az LMP ki fogja vizsgálni a Design Terminál átjátszását, de vizsgálni kell azt is, hogy az évente több mint félmilliárd forintosból működő intézmény milyen sikeresen végezte feladatát és segítette többek között fiatalok induló vállalkozásait, nyújtott segítséget ígéretes start upoknak” – írta Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője.