Ezt tervezi a Jobbik

Ezt tervezi a Jobbik

Vona GáborA Jobbik a valódi problémákkal akar foglalkozni: április 9-én nekilát a korrupció felszámolásához, a demokrácia helyreállításához, a bérek felzárkóztatásához és gondoskodik az ország biztonságáról. Ezt mondta a párt elnöke csütörtökön Makón.

“Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt, mi tudjuk leváltani a Fideszt” – mondta Vona Gábor a lakossági fórumán, amelyen a párt helyi politikusai mellett jelen volt Rója István, az MSZP-Párbeszéd helyi, Hódmezővásárhely-Makó központú választókörzetben induló jelöltje is. Vona Gábor azt kérte mintegy százfős hallgatóságától, hogy listán a Jobbikra, egyéniben pedig a párt jelöltjére, Kiss Attilára voksoljanak. “Minden más elveszett szavazat” – hangsúlyozta.

A Jobbik nem akar olyan pártokkal összefogni, melyek az elmúlt 28 év pusztításában részt vettek – jelentette ki Vona Gábor egy az egyéni jelöltek visszaléptetésével kapcsolatos felvetésre. Hozzátette, a választások után azonban készek arra, hogy egyeztessenek az LMP-vel.
 
A pártelnök szerint az ország fontos alrendszereivel – egészségügy, oktatás, nyugdíjbiztosítás – a kormány egyáltalán nem törődik. Vona Gábor az időseknek tisztességes, igazságos nyugdíjat ígért. Mint mondta, differenciált nyugdíjrendszert alakítanának ki, a nyugdíjasok fogyasztáshoz igazítanák a járandóság emelését, a gyermekek pedig saját jövedelemadójukból ajánlhatnák föl szüleik nyugdíjának kiegészítésére.

 

A politikus az egészségügyben a legfontosabb feladatnak az alapellátás stabilizálását tartja. Hangsúlyozta, meg kell oldani a háziorvosok utánpótlását. A Jobbik bérlakásprogramot indítana, amely évente 10 000 új és 10 000 felújított lakást biztosítana a fiataloknak, annak érdekében, hogy itthon maradjanak – mondta Vona Gábor. A lakossági fórum alatt Vona Gábor mikrobuszának hátuljára ismeretlenek az “Allahu akbar” feliratot ragasztották.